Sulje
PARHAAT NIKSIT LUONNOLLISEEN KULMATYYLIIN  JA ASUINSPIS KEVÄTPÄIVÄÄN

PARHAAT NIKSIT LUONNOLLISEEN KULMATYYLIIN

JA ASUINSPIS KEVÄTPÄIVÄÄN

Kulmakynä on meikkipussini luottotuote, josta en luopuisi mistään hinnasta. Poimi talteen niksini luonnollisen kulmatyylin loihtimiseen ja keväisen päivän asuinspis!

Tässä kuvassa kulmani ovat luonnontilassa ennen kulmakynää. Kulmameikin teko alkaa sopivan sävyn metsästyksestä. Moni valitsee helposti vähän liian tumman sävyn ja suosittelen sen sijaan etenkin aloittelijoita valitsemaan ensin omia kulmia hiukan vaaleamman kynän. Sillä saa aikaan luonnollisempaa jälkeä ja kontrasti ei heti alkuun ole niin raju kuin tumman kulmakynän kanssa. Jos ja kun taitoa sekä rohkeutta riittää, voi kulmia ilman muuta korostaa tummemmallakin värillä. Tämän esimerkkimeikin toteutin vaaleammalla sävyllä.

Aloitan itse kulmameikin teon yleensä aina kulman sisänurkasta ja alareunasta. Vahvistan kulman muotoa ja väriä vetämällä kynällä lyhyitä vetoja kulmakarvojen kasvusuunnan mukaisesti sisänurkasta ulkonurkkaan. Jos kulmissa on koloja tai harvempia kohtia, täytän kynällä aukot ja piirrän kulmakarvan häntäpäätä hiukan selkeämpään linjaan.

Eräs meikkaaja jakoi kanssani hiljattain aivan mahtavan pienen kulmakarvakikan, jota en itse ollut aikaisemmin hoksannut. Tämä loistovinkki on tietysti laitettava jakoon – hyvä kiertoon! Omissa kulmissa sisänurkan yläosa on melko kaareva ja hiukan harvempi karvoitukseltaan, joten vahvistan vielä lopuksi yläreunaa piirtämällä sitä hieman suoremmaksi. Käytännössä täytän piirtäen tuota kuvassa kynän yläpuolelle jäävää osiota kulmakarvan ylälinjan mukaiseksi. Suosittelen kokeilemaan, sillä tämä pieni kikka antaa heti kulmille kauniin muodon ja tehostaa katsetta mahtavasti.

Tässä näet hyvin eron meikatun ja meikkaamattoman kulman välillä. Etenkin kulmakarvan vahvistus sisänurkan yläosasta tekee muotoon huiman eron.

Kulmakynän toisessa päässä on pieni harja, jolla on oikeastaan kaksi näppärää käyttötarkoitusta. Jos väriä lipsahtaa kynästä kulmiin liikaa tai piirtojälki menee vinoon, harjalla saa helposti häivytettyä väriä pois. Ja kun kulmameikki on muuten valmis, harjalla voi vielä harjata kulmat ojennukseen.

Valmis kulmatyyli on hyvin luonnollisen näköinen. Jos ei tietäisi paremmin, voisi jopa kuvitella, ettei kulmakarvoille ole tehty mitään – kuten onnistuneessa meikissä yleensä. Ero oikeasti naturelleihin kulmiin on kuitenkin aika suuri ja kauniisti muotoillut kulmat antavat ilmeelle kummasti ryhtiä.

#message

Lisätietoja