Mustapäiden vähentäminen - Näin taistelet niitä vastaan

Pienestä koostaan huolimatta mustapäät voivat vaikuttaa henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Onneksi meiltä löytyy hyviä neuvoja mustapäihin taipuvaiselle iholle. Tässä vinkkejä mustapäiden poistamiseen ja ihon heleyden palauttamiseen!

MUSTAPÄÄT – OHJEITA MUSTAPÄIDEN EHKÄISYYN JA POISTAMISEEN

Lähes jokaiselle ilmaantuu joskus mustapäitä, jotka näkyvät pieninä mustina pisteinä iholla. Ja se on täysin luonnollista. Mustapäät ovat hyvin yleinen iho-ongelma, ja niitä voi esiintyä kenellä tahansa - sekä nuorilla että vanhoilla, miehillä ja naisilla.
 

MITÄ MUSTAPÄÄT OVAT? 

Ihomme tuottaa päivittäin talirauhasissa ns. talia, mikä on tärkeää ihon hyvinvoinnille. Tali toimii ihon omana voiteluaineena. Mustapäitä ilmaantuu, kun talirauhaset tukkeutuvat.

Talirauhasia on melkein koko kehossa, siksi mustapäitä esiintyy myös muualla keholla eikä ainoastaan kasvoilla. Mustapäät ovat kuitenkin usein näkyvimpiä kasvojen T-alueella, otsalla nenällä ja leualla. 

MIKSI IHOLLE ILMESTYY MUSTAPÄITÄ?

On olemassa monenlaisia myyttejä siitä, mistä mustapäät johtuvat. Monet ihmiset yhdistävät mustapäät virheellisesti hygienian puutteeseen tai huolimattomaan ihonhoitoon. Se ei voisi olla kauempana totuudesta. 
 
Jos sinulla on taipumus saada mustapäitä, yleisin syy voi olla hormonaalinen epätasapaino kehossa. Siksi monilla nuorilla esiintyy runsaasti mustapäitä - ja heillä on myös taipumus saada finnejä.
 
Myös muut hormonaaliset muutokset kuten raskaus, vaihdevuodet tai ehkäisypillereiden käyttö, voivat aiheuttaa monille naisille mustapäitä. Toinen yleinen syy löytyy geeneistä. Jos vanhemmillasi on ollut taipumus saada mustapäitä, saatat myös olla taipuvainen saamaan niitä.
 

5 VINKKIÄ TAISTELUSSA MUSTAPÄITÄ VASTAAN

Mustapäille ei ole täydellistä hoitoa, mutta huolellinen ihonhoitorutiini voi auttaa poistamaan mustapäitä ja estämään uusien ilmaantumista. Tässä on 5 tärkeintä vaihetta ihon hoidossa, jotka voivat auttaa sinua taistelussa mustapäitä vastaan.

1.     Kasvojenpuhdistus
Säännöllinen kasvojenpuhdistus on ensimmäinen askel mustapäiden ehkäisyyn ja poistamiseen. Nyt on aika muuttaa päivittäistä ihonhoitorutiiniasi.

Puhdista kasvosi joka aamu ja ilta miedolla puhdistutuotteella, kuten
Micellar -puhdistusvedellä, puhdistavalla kasvovedellä, puhdistusgeelillä tai puhdistusvoiteella. Levitä lopuksi kosteuttavaa päivävoidetta tai yövoidetta. Ihosi on puhdistettu ja hoidettu.

2.     Höyrykylpy

Kasvojen höyrytys avaa ihohuokoset. Istu kumartuneena pyyhe pään yli kulhon yllä, jossa on kuumaa vettä. Höyry avaa ihohuokoset ja helpottaa mustapäiden häviämistä. Pese kätesi ja pyyhi sen jälkeen tali kasvovedellä kostutetulla puhdistusliinalla .

3.     Ihon kuorinta

Kuorintavoide 1-2 kertaa viikossa poistaa iholta epäpuhtaudet ja kuolleet ihosolut. Käytä ihotyypillesi sopivaa hienorakeista tuotetta ja varo hankaamasta ihoa liian voimakkaasti.


4.     Savinaamiot

Savinaamiot kasvoille ovat ihonpuhdistuksen supersankareita. Savi imee kirjaimellisesti talia ja epäpuhtauksia iholta. Käytä savinaamiota mustapäitä vastaan kerran viikossa ja muista levittää lopuksi kosteuttavaa kasvovoidetta.
 

5.     Puhdistuslaput

Puhdistuslaput on suunniteltu poistamaan mustapäitä tehokkaasti ja helposti. Ne avaavat tukkeutuneita ihohuokosia ja poistavat kuolleita ihosoluja. Mustapäät kiinnittyvät puhdistuslappuihin - eivät ihoosi!

 

 

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.fi/mustapaiden-vahentaminen-nain-taistelet-niita-vastaan" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Kotisivu" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.fi/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.fi/mustapaiden-vahentaminen-nain-taistelet-niita-vastaan", "name": "mustapaiden-vahentaminen-nain-taistelet-niita-vastaan" } } ] }