TÄYDELLINEN IKÄNI? SE ON NYT.

Olemme pitkään taistelleet ikääntymistä vastaan. Mutta miksi? Ikä on vain numero, ja se tuo mukanaan itseluottamusta, ymmärrystä, voimaa ja vapautta tehdä valintoja. Näin ajattelee Sikke Sumari, 69, joka ei ole koskaan pelännyt haasteita.
Ikääntyminen on...
- Osa elämää. On parasta vain hyväksyä se ja tehdä parhaansa jotta pysyy raikkaana ja terveenä sen sijaan että yrittäisi näyttää nuoremmalta. Itse en haluaisi olla nuorempi kuin mitä olen nyt. Tunnen tekeväni niitä asioita mistä pidän ja mitä haluan tehdä. Olen muuttunut rohkeammaksi iän myötä, olen sinut roolissani isoäitinä, olen terve ja teen mielenkiintoisia asioita, jotka pitävät minut nuorekkaana.

Täydellisintä nykyisessä iässäni on…
- Että on saanut perspektiiviä ja viisautta. Ikä on lahja, jonka ansiosta pystyn tekemään viisaampia valintoja. Olen myös armollisempi itseäni kohtaan, tasapainoisempi. Siitä huolimatta minun pitää vielä opetella sanomaan ei. Niin moni asia on minusta mielenkiintoinen, että innostun ja lähden mukaan helposti. Ikä ei rajoita mieltäni millään tavalla.

Kauniisti ikääntyvä on…
- Ihminen, joka pitää huolta itsestään henkisesti ja fyysisesti. Joku, joka on onnellinen elämäänsä ja saavutuksiinsa, koska se näkyy ulospäin. Neuvon ettei kannata käyttää liikaa meikkiä vaan keskittyä perusasioihin: hampaisiin, hiuksiin ja terveeseen ihoon. Se on kauniisti ikääntymistä.

Minulle hyvä ihonhoito on…
- Aina ihonpuhdistus, kasvovesi ja lopuksi laadukas päivä- tai yövoide. Ihoni tarvitsee nyt enemmän kosteutusta kuin ikinä. Päivävoiteeni pitää saada ihoni hehkumaan ja jättää se raikkaaksi ja säteileväksi. Toinen tärkeä tekijä ihon hyvinvoinnille on hyvä ruoka, riittävä uni, raitis ilma ja se että antaa ihon välillä hengittää niin, ettei se laiskistu. Olen kauneimmillani kun olen pessyt kasvoni kylmällä vedellä tai saunan ja meressä uimisen jälkeen.

Neuvoni naisille, jotka tuntevat iän rajoittavan itseään…
- Huolehdi perusasioista. Olen huolehtinut itsestäni niin kauan kuin muistan syömällä terveellisesti, harrastamalla riittävästi liikuntaa ja nauttimalla elämästä. Mielestäni se on kaikkein tärkeintä, jotta voi ikääntyä kauniisti. Äläkä pysäytä itseäsi. Ole rohkea ja luota itseesi ja kykyysi voittaa uudet haasteet. Voin vakuuttaa, että se on todella palkitsevaa.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.fi/golden-age-sikke-tarina" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Kotisivu" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.fi/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.fi/golden-age-sikke-tarina", "name": "golden-age-sikke-tarina" } } ] }