Meikkivoide Opas

Opas miten löydät ihon sävyysi sopivimman meikkivoiteen.

Löydä meikkivoiteesi

Meikkivoide on kasvomeikin pohja, ja hyvä meikkivoide on välttämätön meikkipussissa. Voi olla vaikea löytää sopivaa meikkivoidetta, jolla on juuri oikea peittävyys ja sävy, joka sopii täydellisesti ihosi sävyyn ja sulautuu kauniisti ihoon.
Lue opas niin saat tietää mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota meikkivoiteen valinnassa.  

Näin löydät itsellesi sopivimman meikkivoiteen

Meikkivoiteen valinnassa on eduksi, että tunnet ihotyypisi. Ihotyyppi määrittelee, mikä meikkivoide sopii sinulle parhaiten.

Kuiva iho vai rasvoittuva iho 

Iholla on erilaisia tarpeita. Iho voi olla kuiva ja kaivata hoitoa tai ylimääräistä kosteutta.

Jos sinulla on kuiva iho, on hyvä valita nestemäinen meikkivoide, jolla on hoitava koostumus, esimerkiksi True Match -meikkivoide.

Jos sinulla on rasvoittuva, epäpuhtauksiin taipuvainen iho, valitse peittävämpi meikkivoide, joka antaa iholle mattapinnan. INFALLIBLE 24H Matte Cover -meikkivoiteemme levittyy iholle kevyesti ja pitää ihon mattana 24 tunnin ajan.

Match True Match Face Powder -meikkipuuterin kaltainen jauhepohja on hyvä myös rasvoittuvalle iholle, koska se ei tuki ihohuokosia. Kokeile myös Infaillible Foundation in a Powder -meikkipuuteria.

Myös ikä vaikuttaa ihon tarpeisiin. Solutuotannon hidastuessa ikääntyvän ihon uudistuminen hidastuu. Ja se on täysin luonnollista.

Age Perfect Radiant -meikkivoide on kehitetty erityisesti ikääntyvän ihon tarpeisiin. Tuote häivyttää hienoja juonteita ja pieniä kauneusvirheitä ja antaa iholle heleyttä ja ylimääräistä hoitoa.   

Kellertävä tai punertava ihon sävy

Paras meikkivoide sulautuu ihoon kauniisti ja levittyy huomaamattomasti iholle.  Juuri omalle ihollesi sopivan sävyn löytäminen ei ole kuitenkaan helppoa. Vielä hämmentävämpää on, että useimmilla meikkivoiteille on perussävyn lisäksi pohjasävy. Onneksi voit kahdella yksinkertaisella vinkillä selvittää meikkivoiteesi oikean sävyn.

Kokeile sävyä

Levitä meikkivoidetta leukalinjaan kaulan ja kasvojen yhtymäkohtaa, älä käsillesi. Käsien ja kasvojen iho voi olla sävyltään hyvinkin erilainen.

Kokeile useita sävyjä

Kokeile eri sävyjä ja käytä aikaa testisävyn leivttämiseen huolella niin voit olla täysin varma, että löydät oikean tuotteen.

Yhdistele eri sävyjä

Jos meikkivoiteesi sävy ei ole sopiva, sekoita kahta erilaista sävyä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Valitse yksi ihosi sävyä astetta vaaleampi ja yksi hieman tummempi meikkivoide ja luo oma sävysi.
Vinkki: Jos sinulla on useita sävyjä, saat päivitettyä sävyn sopivaksi myös kesäkaudella, jolloin iho on yleensä hieman tummempi auringossa oleskelusta.

Kylmä, neutraali tai lämmin pohjasävy

Useimpia meikkivoiteita on saatavana kolmessa eri pohjasävyssä: kylmä, lämmin ja neutraali. Itsellesi sopivimman pohjasävyn löytämiseksi tarkastele ranteiden sisäpuolella olevia verisuonia.

 Saat parhaan lopputuloksen valitsemalla meikkivoiteen, jolla on sama pohjaväri kuin verisuonissasi. 
     
·    
Kylmä pohjasävy: Jos verisuonesi ovat sinertäviä, ihosi pohjasävy on kylmä.
·    
Lämmin pohjasävy: Jos verisuonesi ovat vihertävämpiä, ihosi pohjasävy on lämmin. 
·    
Neutraali pohjasävy: Jos verisuonesi näyttävät sinivihreiltä, ihosi pohjasävy on neutraali.

3 erilaista meikkivoidetta

Sopivan meikkivoiteen löytämisessä on tärkeää tietää mitä eroa erityyppisillä meikkivoiteilla on. Markkinoilla on monentyyppisiä meikkivoiteita ja uusia tuotteita tulee valikoimiin jatkuvasti. Mutta yleisesti ottaen meikkivoiteet voidaan ryhmitellä kolmeen eri tyyppiin.

1. Nestemäinen meikkivoide

Voit valita nestemäisen meikkivoiteen, jossa on enemmän tai vähemmän pigmenttejä aina kevyistä CC- ja BB-voiteista erittäin peittäviin mattameikkivoiteisiin.

2. Meikkipuuteri

Meikkipohjan voi tehdä myös puuterilla, esimerkiksi kiinteä mineraalipuuteri tai irtopuuteri sopii hyvin rasvoittuvalle iholle.

3. Voidemainen meikkivoide

Voidemainen meikkivoide on sekoitus nestemäistä meikkivoidetta ja kiinteää mineraalipuuteria. Voidemainen meikkivoide tunnetaan myös puristepuuterina, ja tuotteella saa hyvin peittävän lopputuloksen.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.fi/meikkivoide-opas" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Kotisivu" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.fi/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.fi/meikkivoide-opas", "name": "meikkivoide-opas" } } ] }