Sulje
KYSYMYKSET FRÉDÉRIC FLAMENTILLE (PhD)

KYSYMYKSET FRÉDÉRIC FLAMENTILLE (PhD)

Kysymykset Frédéric Flamentille, Global Head of Instrumental Evaluation for L’Oréal Group and author of Ageing Atlasses (ihoatlas-oppaiden kirjoittaja, vastaa L’Oréal-konsernin arvioinnin mittaustuloksista maailmanlaajuisesti)

Mitä ihoatlas-oppaat ovat, ja mikä on niiden tarkoitus?
Iho-oppaat mahdollistavat ihon ikääntymiseen pohjautuvat homogeeniset iholuokitukset. Skin Aging Atlas (Ihon ikääntymistä tutkiva ihoatlas) on uusin luokitusoppaamme. Atlas on myös ensimmäinen topografinen opas, joka keskittyy kasvojen ihon ikääntymiseen. Oppaassa on erillinen osio, jossa on kuvattu kaikki kasvojen ihon ikääntymisen arviointikriteerit. Näiden oppaiden ansiosta luokituksia voidaan käyttää myös kasvojen yleisen ikääntymisen arviointiin ja ennustamiseen. Oppaita on esitelty ihotautilääkärikongresseissa ympäri maailmaa, ja ne sopivat erityisen hyvin kasvojen ikääntymisestä kiinnostuneiden professoreiden ja tutkijoiden käyttöön. Ne ovat ennen kaikkea erinomaisia lähteitä ja tieteellisiä työkaluja, jotka sopivat myös erinomaisesti ihotautilääkäreille ja plastiikkakirurgeille, jotka haluavat arvioida paikallisten anti-age-hoitomuotojen tuloksia (esim. botuliinitoksiinin käyttö silmäkulmien ryppyihin). Ihoatlaksesta on tullut ihotautilääkäreiden ensisijainen ikääntymisen arviointityökalu.

Kuinka ihon ikääntymistä arvioidaan ihoatlasten avulla?

Ihon ikääntymisen objektiivinen arviointi on monimutkainen prosessi, jonka tekee ammattitaitoinen ihotautilääkäri. Viime vuosina useat julkaisut ovat koskeneet kasvojen ikääntymisen luokittelua: silmäkulmien rypyt, kulmakarvojen välissä olevat rypyt, korvanlehtien ikääntyminen, kaulan ihon veltostuminen jne.

Nämä valokuvalliset työkalut osoittavat, miksi kalibroitu, merkittävimpien kliinisten ikääntymisen merkkien koostaminen yhteen ja niiden voimakkuuden arviointi eri ryhmillä on kannattavaa. Täydentävien tutkimusten avulla on voitu luoda matemaattinen malli kunkin ikääntymisen merkin kehittymisestä iän myötä.

Kliiniset tutkimukset, joissa on käytetty useita tuhansia samaan etniseen ryhmään kuuluvia vapaaehtoisia testihenkilöitä, ovat mahdollistaneet valokuvien vertailun samoissa standardiolosuhteissa (asento, valo jne.) ja kunkin kliinisen merkin asteen luonnehtimisen suhteessa ikään.

L’ORÉALIN JULKAISEMA IHOATLAS

Kaikki artikkelit

#message

Lisätietoja