Sulje
KULUTTAJIEN TURVALLISUUS  ON MEILLE TÄRKEINTÄ

KULUTTAJIEN TURVALLISUUS ON MEILLE TÄRKEINTÄ

Turvallisuus ja kuluttajien luottamus tuotteisiimme on toimintamme kantava voima. Turvallisuusarvioinnit ovat kaiken tekemisemme ytimessä. Ne ovat edellytyksenä sekä raaka-aineiden valinnassa että kaikkien tuotteidemme kehittämisessä.

L'Oréalilla noudatamme aina EU:n kosmetiikka-asetusta. Lakia päivitetään säännöllisesti ottamaan huomioon uudet tieteelliset tutkimustulokset. Päätökset tekevät jäsenvaltioiden viranomaiset Euroopan komission ehdotusten perusteella. Ne perustuvat asiantuntijoiden lausuntoihin Euroopan kuluttajien turvallisuutta käsittelevässä riippumattomassa tiedekomiteassa. (European Scientific Committee for Consumer Safety SCCS). 

Kaikessa sekä L’Oréalin omassa että alihankkijoiden toiminnassa noudattamme paikallisia lakeja, itsesääntelyyn liittyviä hyviä käytäntöjä sekä konsernin periaatteita ja eettisiä sääntöjä.

MITEN ARVIOIMME TUOTTEIDEMME TURVALLISUUTTA

Olemme sitoutuneet tarjoamaan turvallisia ja laadukkaita kosmeettisia tuotteita kuluttajille, ja kaikille, jotka käyttävät tuotteita työssään (kampaajat, kosmetologit).

Varmistamme, että tuotteemme ovat täysin turvallisia 4-vaiheisen perusteellisen arviointimenettelyn avulla. Arviointi alkaa tuotteen suunnittelun varhaisimmista vaiheista ja jatkuu tuotteen ollessa jo markkinoilla:

• Kosmetiikkatuotteissamme käytettävien raaka-aineiden perusteellinen tuntemus 
Tuotteen turvallisuusarviointi alkaa aina kattavalla tietämyksellä käytetyistä raaka-aineista. Saatavilla olevien parhaiden tieteellisten tutkimustulosten ja omien asiantuntijoidemme suorittamien perusteellisten testien ansiosta saamme kattavasti tietoa raaka-aineiden laadusta, alkuperästä tai allergiapotentiaalista."

• Tuotteiden raaka-aineiden arviointi 
Tämä vaihe on ehdottoman välttämätön tuotteiden turvallisuuden arvioinnissa. Tiettyjä parametrejä käyttäen arvioimme kunkin raaka-aineen tuotteeseen mukanaan tuomat mahdolliset vaaraominaisuudet, kun ne ovat kosketuksissa vartaloon. Niiden avulla voimme varmistaa, että raaka-aineiden käyttö valmiissa tuotteessa on turvallista.

Altistuminen on erilaista tuotteesta riippuen. Tuotteet voivat olla poishuuhdeltavia (kuten shampoo ja suihkusaippua), iholle jätettäviä (kuten ihonhoitotuotteet), tai niitä voidaan käyttää koko vartalolla (kuten vartalovoide) tai pienemmillä alueilla (kuten ripsiväri). Arviointikriteereihin kuuluvat myös käytön tiheys ja tietyt rajoittavat ominaisuudet (esim. lapsille tai herkälle iholle tarkoitetut tuotteet). 

Kunkin raaka-aineen maksimipitoisuus tuotteessa määritetään tarkkaan. Saadaksemme suuren turvamarginaalin, valmiin tuotteen pitoisuudet ovat aina vähintään 100 kertaa pienempiä kuin annoksen, jolla ei ollut vaikutusta."

• Tuotteen siedettävyyden varmistaminen kokeiden avulla 
Kun olemme varmistaneet jokaisen raaka-aineen kuluttajalle turvalliset pitoisuudet, testaamme valmiin tuotteen turvallisuutta normaaleissa tai ennustettavissa olevissa käyttöolosuhteissa. Otamme myös huomioon mahdolliset tuotteen virheelliset käyttötavat, jotta havaitsemme jopa lievimmänkin ei-toivotun vaikutuksen.  

Teemme aluksi analyysin, jossa vertaamme uusia tuotteitamme kattavaan kliiniseen tietokantaamme kaikista olemassa olevista tuotteistamme.  

Lisäksi tuotteille tehdään täydentäviä in vitro -turvallisuuskokeita ja kliinisiä testejä tiettyjen kuluttajaryhmien terveillä vapaaehtoisilla (esimerkiksi herkkäihoisilla). Tutkimukset tehdään aina erikoistuneissa kolmansien osapuolten laboratorioissa ja tutkimuskeskuksissa, ja ne toteutetaan tarkkojen menetelmien ja eettisten ohjeiden mukaisesti. Kun viimeinen vaihe on saatu päätökseen, tuotteen turvallisuuden arviointia johtava tutkija viimeistelee ja allekirjoittaa turvallisuusselvityksen, joka sisällytetään tuotetietoihin.  

Perusteellisen tuotteen suunnitteluprosessin ja tuotteen markkinoille lanseerauksen jälkeen tulemme neljänteen vaiheeseen.

• Kosmeettisten valmisteiden jatkuva seuranta niiden markkinoille lanseeraamisen jälkeen 
Tuotteidemme turvallisuutta seurataan tarkkaan maailmanlaajuisesti, kun ne on tuotu markkinoille.  

Kansainvälinen kosmetiikkatuotteiden turvallisuuden seurantaverkostomme kerää ja analysoi kuluttajien tai terveydenhuollon ammattilaisten ilmoittamia mahdollisia ei-toivottuja vaikutuksia tuotteiden käytön jälkeen.

Esimerkiksi kuluttaja voi saada allergisen reaktion ainesosasta, joka on useimmille turvallista käyttää. Jos ei-toivottuja vaikutuksia ilmenee, vaikka ne olisivat lieviä tai koskisivat vain pientä ryhmää kuluttajia, voimme päättää muuttaa tuotteen koostumusta varmistaaksemme, että kuluttajamme voivat luottaa tuotteidemme käyttöön.

Kuluttajaneuvontamme auttaa tarvittaessa ja antaa ohjeita ja tietoa tuotteidemme käytöstä. Yhteystiedot löytyvät tuotteistamme ja alta. 

Kuluttajaneuvonnan yhteystiedot:
Suomi [email protected]
Puhelin: 08-59 89 69 30
Maanantai-perjantai kl. 10.00 - 15.00

Kaikki artikkelit

#message

Lisätietoja